A stílusos webdesign legújabb irányai

A weboldalkészítés attól is olyan izgalmas dolog, hogy sosem ugyanolyan, minden évben újabb és újabb irányzatok formálják a honlapok stílusát és megjelenését. Lássuk, milyen irányt mutat a 2018-as év a stílusos webdesign tekintetében?

2018-ban egyre inkább úgy tűnik, hogy a tavalyi év egyes áramlatai erősödnek meg, egyesek pedig háttérbe szorulnak. A weboldalkészítésben továbbra is hangsúlyosak az élénk színek, az életteli megjelenés. Nincs helye a pasztell visszafogottságnak, hiszen a cél a figyelemfelkeltés, de azt is üzenhetjük vele, hogy a cég mennyire pozitív hely, nem utolsó sorban pedig a fiatalabb célcsoportot is könnyebben meg lehet fogni vele.

Létezik két olyan vonulat, ami még csak most kezd igazán kibontakozni, de érdemes odafigyelni rájuk. Az egyik a brutalizmus használata  stílusos webdesignban, ami egy letisztult, átláthatóbb és eredetibb megjelenést ad a weboldalnak; ezt egyelőre csak egy kisebb réteg használja. A másik a cinemagraph, ami egy fotó alig észrevehető animálását jelenti, finom mozgásokat, amik szuggesztív hatással vannak a látogatókra.

Keressen minket weboldalkészítéssel kapcsolatban, ha Ön is a naprakész, stílusos webdesignt keresi!