Milyen a stílusos webdesign?

A webdesign stílusok között megkülönböztethetünk négy fő irányvonalat, amikből manapság is nyugodtan válogathatunk, ha az illik hozzánk és biztosra szeretnénk menni.

Az egyik ilyen webdesign stílus a retró. Jellemzője, hogy egy-egy régebbi korszakot megidéző képekkel, színekkel, mintákkal dolgozik. Ez lehet a hetvenes évek pszichedeliája vagy a hatvanas évek geometrikus mintái. Arra ügyeljünk, ne vegyítsük a különféle látványelemeket össze-vissza.

A grunge stílusú webdesign inkább azokra a honlapokra ajánlott, ahol valamilyen szinten a vagány, szabad, fiatalos, modern életérzést közvetítik. Hangsúlyt kapnak a kopott, elhasználtnak kinéző, anyagszerű hátterek, kövér betűk, montázsok, régies keretek. Ügyelni kell arra, hogy ez a stílus nem minden területhez illik.

A modern webdesign már sokkal szélesebb körben felhasználható, hiszen minimalista, letisztult, átlátható, korszerű képet ad. Jól olvasható, cikornyamentes betűtípusok, nagy, minőségi fotók jellemzik.

Végül a vintage webdesign nagyon népszerű, hiszen egyfajta nosztalgikus, romantikus életérzést közvetít. Pasztellszínek, lányos minták, a korszakra jellemző fotók, illusztrációk, kalligrafikus írás jellemzi.

Érdekli valamelyik? Vagy egészen mást képzelt el? Keressen minket bizalommal segítségért!